UTC+09:00

часовен појас
UTC+09 2010: Сино (декември), портокалово (јуни), жолто (цела година), светлосино — морски површини
Време во Индонезија:
  UTC+07:00 — западноиндонезиско време
  UTC+08:00 — средноиндонезиско време
  UTC+09:00 — источноиндонезиско време
Соседни земји:
  UTC+07:00 — Тајланд
  UTC+08:00 — Брунеј, Малезија, Филипини
  UTC+09:00 — Источен Тимор
  UTC+09:30 — Австралија
  UTC+10:00 — Папуа Нова Гвинеја

UTC+09:00часовен појас со отстапување од UTC од +09:00 часа. Ова време се користи во:

Како стандардно време (цела година)Уреди

ПоврзаноУреди

НаводиУреди

  1. 1,0 1,1 "Часовни појаси на Русија - Тековни времиња во Русија". TimeTemperature.com. Посетено на 14 јули 2012. (англиски)