UTC+12 е ознака за 12-часовно временско отстапување од Гринич во некои делови во светот. Ова време се користи во следниве места:

UTC+12: Сино (декември), Портокалово (јуни), Жолто (цела година), Светлосино - Водни површини

Како стандардно време (цела година) Уреди

Како стандардно време (зима на јужната полутопка) Уреди

Како летно време (лето на северната полутопка) Уреди

Поврзано Уреди