Магаданска област

Магаданска област
Знаме на Магаданската област Грб на Магаданската област
Магаданска во Русија
Централен федерален округ во Русија
Држава: Русија
Округ: Централен
Површина: 461 400 км2
Население: 182 726( 2002)
Главен град: Магадан
Густина на население: 0.4 жит. на км2
Повикувачки број: 49

Магаданска област (руски:Магада́нская о́бласть) е федерална област во Русија. Административен центар е градот Магадан.