Чукотски автономен округ

Чукотски автономен округ
Знаме на Чукотскиот автономен округ Грб на Чукотскиот автономен округ
Позиција во Русија
Далекуисточен федерален округ во Русија
Држава: Русија
Округ: Далекуисточен
Површина: 737 700 км2
Население: 53 824 ( 2002)
Главен град: Анадир
Густина на население: 0.1 жит. на км2
Повикувачки број: 87

Чукотски автономен округ (руски:Чуко́тский автоно́мный о́круг) е автономен округ во Русија. Административен центар е Анадир.