Пермски крај
Знаме на Пермскиот крај Грб на Пермскиот крај
=Позиција во Русија
Приволшки федерален округ во Русија
Држава: Русија
Округ: Приволшки
Површина: 160 600 км2
Население: 2 819 421 ( 2002)
Главен град: Перм
Густина на население: 17.6 жит. на км2
Повикувачки број: 90

Пермски крај (руски:Пе́рмский край) е федерален субјект во Русија. Административен центар е Перм.