Cowgirl“ е песна снимена од Underworld, првично издадена како сингл во 1994. Песната е од албумот dubnobasswithmyheadman од 1993 и се појавува во саундтракот за филмот Хакери од 1995.

„Cowgirl“
Underworld cowgirlGER.jpg
Сингл од Underworld
Страна Б Rez“, „(Winjer Mix)“, „(Irish Pub Kyoto Mix)
Издаден 1994
Формат Грамофонска плоча (12"), ЦД
Издавачка куќа Junior Boy's Own
Wax Trax! Records
Intercord
Композитор Рик Смит
Карл Хајд
Дарен Емерсон
Продуцент Рик Смит
Карл Хајд
Дарен Емерсон
Хронологија на синглови на Underworld
Dark & Long
(1994)
Cowgirl
(1994)
Dirty Epic“ / „Cowgirl
(1994)

ПесниУреди

CD: Intercord / INT 825.421 (Германија)Уреди

 1. „Cowgirl“ (Album Version) – 8:55
 2. „Cowgirl“ (Irish Pub in Kyoto Mix) – 11:45
 3. „Cowgirl“ (Winjer Mix) – 6:25
 4. „Rez“ – 9:55

12": Intercord / INT 193.016 (Германија)Уреди

 1. „Cowgirl“ (Album Version)
 2. „Cowgirl“ (Irish Pub in Kyoto Mix)

12": Junior Boy's Own / JBO 1001 (Британија)Уреди

Titled Cowgirl / Rez

 1. „Rez“
 2. „Cowgirl“

12": WaxTrax! TVT / TVT 8724-0 (САД)Уреди

 1. „Cowgirl“ (Irish Pub in Kyoto Mix) – 11:45
 2. „Cowgirl“ (Album Version) – 8:55
 3. „Cowgirl“ (Winjer Mix) – 6:25

Cowgirl (Live)Уреди

„Cowgirl (Live)“
 
Сингл од Underworld
Страна Б Rez
Издаден 2000
Формат Грамофонска плоча (12"), ЦД
Издавачка куќа Junior Boy's Own
Композитор Рик Смит
Карл Хајд
Дарен Емерсон
Продуцент Рик Смит
Карл Хајд
Дарен Емерсон
Хронологија на синглови на Underworld
8 Ball
(2000)
Cowgirl (Live)
(2000)
Two Months Off
(2002)

Cowgirl (Live)“ е снимка од „Cowgirl“ издадена од Underworld во 2000 година, земена од нивниот албум Everything, Everything. Содржи ремикси на оригиналната песна, како и снимка во живо на „Rez“/„Cowgirl“.

ПесниУреди

CD: Junior Boy's Own, JBO5012513 (Британија) Part 1/2Уреди

 1. „Cowgirl (Edit) (Live)“ – 3:40
 2. „Cowgirl (Bedrock Mix)“ – 11:50
 • “Cowgirl (Edit) (Подобрена снимка во живо)“

CD: Junior Boy's Own, JBO5012618 (Британија) Part 2/2Уреди

 1. „Cowgirl (Futureshock Mix)“ – 8:26
 2. „Rez/Cowgirl (Live)“ – 11:32
 • “Rez/Cowgirl“ (Подобрена снимка во живо)

CD: Junior Boy's Own, JBO5014828 (SE)Уреди

 1. „Cowgirl (Edit) (Live)“ – 3:40
 2. „Cowgirl (Bedrock Mix)“ – 11:50

CD: Junior Boy's Own, JBO5014823 (ЕУ/Австралија); V2, V2CI 79 (JP)Уреди

 1. „Cowgirl (Edit) (Live)“ – 3:40
 2. „Cowgirl (Bedrock Mix)“ – 11:50
 3. „Cowgirl (Futureshock Mix)“ – 9:30
 4. „Rez/Cowgirl (Live)“ – 11:32
 • “Cowgirl (Edit) (Подобрена снимка во живо)“

CD: Junior Boy's Own, JBO5012533P (Британија) promoУреди

 1. „Cowgirl (Edit) (Live)“ – 3:40
 2. „Cowgirl (Bedrock Mix)“ – 11:50
 3. „Cowgirl (Futureshock Mix)“ – 8:26

12": Junior Boy's Own, JBO5012516 (Британија)Уреди

 1. „Cowgirl (Bedrock Mix)“ – 11:50
 2. „Cowgirl (Futureshock Mix)“ – 9:30

БелешкиУреди

 • Кога Underworld настапуваат во живо, „Cowgirl“ често ја пуштаат заедно со „Rez“, бидејќи делат клучен гитарски семпл. Вообичаено почнуваат со „Rez“, којашто преминува во „Cowgirl“, а на крајот повторно се враќа мелодијата од „Rez“. Песната најчесто е именувана „Rez“ / „Cowgirl“ во нелегалните верзии на обожавателите. Оваа комбинација исто така се појавува на албумот во живо Everything, Everything.

Надворешни врскиУреди