Junior Boy's Own е издавачка куќа основана во Лондон, Велика Британија, денес филијала на V2 Records.

Junior Boy's Own
Холдинг компанија V2 Records
Основана 1990
Основач Тери Фарли
Ендру Ведерол
Жанр Електронска
Земја на потекло Велика Британија
Локација Лондон

Тери Фарли им се приклучил на Ендру Ведерол и Пит Хелер и ја формирале Boy's Own Recordings (1990-1993), којашто потоа станала Junior Recordings Ltd., пред да почнат да го користат името Junior Boy's Own. На крајот била именувана JBO Limited.

Junior Boy's Own е специјализирана за денс музика, а Underworld и The Chemical Brothers се нејзините најуспешни изведувачи.

Надворешни врски

уреди