448 Наталија

астероид

448 Наталија — вообичаен астероид од главниот појас .

448 Наталија
Откривање
ОткривачМакс Волф,
Арнолд Швасман
Откриено27 октомври 1899
Ознаки
1899 ET
Главен појас
Орбитални особености
Епоха 30 јануари 2005 (ЈД 2453400.5)
Афел555,93 Gm (3,716 ае)
Перихел383,043 Gm (2,56 ае)
469,486 Gm (3,138 ае)
Занесеност0,184
2030,657 ден. (5,56 a)
16,81 km/s
1,382°
Наклон12,715°
37,38°
295,322°
Физички особености
Димензии48,0 km
Масанепозната
Средна густина
непозната
непозната
непозната
непозната
Албедонепознато
Температуранепозната
Спектрален тип
непознат
10,3
Орбита на астероидот 448 Наталија и неговата положба во Сончевиот Систем

Откриен од страна на германските астрономи Макс Волф и Арнолд Швасман на 27 октомври 1899 година во Хајделберг.