Церово

појаснителна страница на Википедија

Церово е распространет словенски топоним, изведен од дрвото цер и може да се однесува на:

Македонија уреди

Бугарија уреди

  • Церово — село во Областа Благоевград;
  • Церово — село во Областа Пазарџик;
  • Церово — село во Софиската област;
  • Церово — тврдина до селото Церово, Област Благоевград;

Грција уреди

  • Церово, денес Клиди — село во Леринско

Словачка уреди

Србија уреди

Црна Гора уреди

Поврзано уреди