Тајланд на Олимписките игри

Тајланд првпат настапил на Олимписките игри во 1952 година и оттогаш учествувал на сите игри освен на Летните олимписки игри во 1980 година кога истите ги бојкотирале.

Тајланд на Олимписките игри

Знаме на Тајланд
МОК-код  THA
НОК Олимписки комитет на Тајланд
OCT-врска
Олимписка историја
Летни олимпијади
1952 • 1956 • 1960 • 1964 • 1968 • 1972 • 1976 • 1980 • 1984 • 1988 • 1992 • 1996 • 2000 • 2004 • 2008 • 2012
Зимски олимпијади
2002 • 2006 • 2010 • 2014

На Зимските олимписки игри Тајланд за првпат настапил во 2002 година.

Спортистите на Тајланд на Олимписките игри досега имаат освоено 24 медали, од кои 7 златни.

Националниот олимписки комитет на Тајланд бил основан во 1948 година и бил признаен во 1950 година.

Освоени медали на ЛОИ  
Место   Злато   Сребро   Бронза Вкупно
Хелсинки 0 0 0 0
Мелбурн и Стокхолм 0 0 0 0
Рим 0 0 0 0
Токио 0 0 0 0
Мексико Сити 0 0 0 0
Минхен 0 0 0 0
Монтреал 0 0 1 1
Москва Тајланд не учествувал
Лос Анџелес 0 1 0 1
Сеул 0 0 1 1
Барселона 0 0 1 1
Атланта 1 0 1 2
Сиднеј 1 0 2 3
Атина 3 1 4 8
Пекинг 2 2 0 4
Лондон 0 2 1 3
Вкупно 7 6 11 24
Освоени медали на ЗОИ  
Место   Злато   Сребро   Бронза Вкупно
Солт Лејк Сити 0 0 0 0
Торино 0 0 0 0
Ванкувер Тајланд не учествувал
Сочи 0 0 0 0
Вкупно 0 0 0 0