Список на филмови со Астерикс

список на статии на Викимедија

Ова е список на филмови со Астерикс.

Филмови уреди

Играни филмови уреди

 1. 1999Астерикс и Обеликс против Цезар (Astérix et Obélix contre César)
 2. 2002Астерикс и Обеликс: Мисија Клеопатра (Astérix & Obélix: Mission Cléopâtre)
 3. 2008Астерикс на олимписките игри (Astérix aux Jeux Olympiques)

Анимирани филмови уреди

 1. 1967Галот Астерикс (Astérix le Gaulois)
 2. 1968Астерикс и Клеопатра (Astérix et Cléopâtre)
 3. 1976Дванаесетте задачи на Астерикс (Les douze travaux d'Astérix)
 4. 1985Астерикс против Цезар (Astérix et la surprise de César)
 5. 1986Астерикс во Британија (Astérix chez les Bretons)
 6. 1989Астерикс и големата борба (Astérix et le coup du menhir) (книга: Операција Гетафикс)
 7. 1994Астерикс ја освојува Америка (Astérix et les indiens — произведено во Германија како Астерикс во Америка)
 8. 2006Астерикс и Викинзите (Astérix et les Vikings)

Надворешни врски уреди