Регионален пат 2133

регионален пат во Македонија

Регионален пат 2133 (ознака: Р2133) — регионален пат во Македонија, со насока на движење најпрвин исток-запад, а подоцна север-југ. Има вкупна должина од 20,8 километри и 2 делници. Од исток, патот започнува во градот Куманово и води до селото Никуштак, поминувајќи преку општинското седиште Липково на запад.[1]

Регионален пат 2133 shield

Регионален пат 2133
Карта
Протегање на регионалниот пат
Патот кај Бедиње, именуван како ул. „11 Ноември“
Информации за правецот
Должина:20,8 км
Поважни клучки
Од:Куманово
До:Никуштак
Местоположба
Општини:Куманово, Липково
Патна мрежа
Патишта во Македонија

Делници Уреди

Регионалниот пат 2133 според Јавното претпријатие за државни патишта има вкупно две различни делници.

Протегање на регионалниот пат
Делница Почеток Крај Потег (км)
врска со   0,0
1505 Куманово (Бедиње) Оризари (Слупчане) 0,0 - 6,7
1506 Растеш (Заград) Калуѓерец 6,7 - 20,8
врска со   20,8

Поврзано Уреди

Наводи Уреди

  1. „ПАТНА МРЕЖА | Јавно претпријатие за државни патишта“. www.roads.org.mk. Посетено на 2021-01-14.

Надворешни врски Уреди