Разговор со корисник:Makedonij/Архива 1

Добре дојде!

Здраво, Makedonij, и добре дојде на Википедија! Благодарам за Вашите придонеси. Се надевам дека Ви се допадна проектов и дека одлучивте да останете. Еве неколку страници кои можеби ќе Ви се најдат како корисни:

Се надевам дека ќе уживате во уредувањето овде и во тоа што сте Википедијанец! Ве молам потпишувајте ги Вашите пораки на разговорните страници со внесување на четири тилди (~~~~); ова автоматски ќе го внесе Вашето корисничко име и датумот. Ако Ви треба помош, видете ја страницата Википедија:Прашања, прашајте ме мене на мојата страница за разговор, или поставете го прашањето на оваа страница, а потоа ставете {{помош}} пред прашањето. Уште еднаш, добре дојде! Pa kaj si be brat!!! :-) E tuka barem će možeme da zboruvame poslobodno. Pozdrav --Raso mk 20:21, 3 јуни 2008 (UTC)

Znam vidov. Abe namaat reskpekt kon nas makedoncite, a cela pismenost im ja dadovme. Ajde će pominat 4 meseci pa pak lom će pravime. pozz--Raso mk 17:03, 11 јуни 2008 (UTC)

Imam samo dva zbora da ti kažam: Sekoja čest za upornosta i za osvestenosta naša i za našiot identitet. Bravo. pozdrav НБРМ18:10, 11 септември 2008 (UTC)

Благодарам брат.Ма нема да сум мирен се додека сите него сватат тоа! Инаку можеш да им предложиш слика на Теке Џамијата, со какви симболи е украсена!--Makedonij 22:34, 11 септември 2008 (UTC)

članokot уреди

Што е ова "članok"? --Стан 11:03, 15 септември 2008 (UTC)

Прашанје уреди

Во бугарската википедиja има голем екип, коjшто пишува статии за Македониjа. Мислам дека моментално, ако се гледа обективно има повеке и подобри статии за Македониjа (како регион) во Бугарската википедиjа отколку во македонската. Jас не сум член на овоj екип, бидеjки таму вршам други работи т.е. сум се специализирал малце потесно. --Стан 11:18, 15 септември 2008 (UTC)

ДА!!!!! Сега си Проф. по Пропаганда--Raso mk 20:20, 15 септември 2008 (UTC)
Ako stvarno sakaš da te smetame za nevtralen togaš,ti rekov uredi go članokot na bugarski jazik, nikoj neti kaža za Makedonija nešto da pišuvaš! Inaku rodoslovnoto drvo se prati po tatkoto, a ti kažuvaš deka tatkoti e Makedonec, znači napravi nešo dobro za Makedoncite.--Makedonij 21:27, 15 септември 2008 (UTC)

одговор уреди

ej, ме интересире Македонија и Македонското прашање, ама јас се зачленив на Википедија, затоа што сакам да "контрибуирам" во делот за воздухопловството. За некои кои имаат различна етничка припадност, и додаваат статии кои се со различен аспект од Македонскиот, сметам дека има администратори кои доволно ја контролираат Википедија на Македонски Јази, па и тие треба да превземат некои акции. Поздрав LazialeStojakovo 22:05, 15 септември 2008 (UTC)

Prašanje уреди

Što znači na slovenečki Deželo? НБРМ23:16, 15 септември 2008 (UTC)

Ima poveke značenja:
  • dežela kako pokrajina
  • dežela kako provincija ili periferija
  • dežela kako država--Makedonij 06:24, 16 септември 2008 (UTC)
Blagodaram. НБРМ09:41, 16 септември 2008 (UTC)

Иницијатива уреди

Иницијатива
           Здраво, Makedonij/Архива 1!
Како што веќе можете да видите, се приближуваме кон бројот 20 000 статии и како резултат на тоа Ве информираме за следната иницијатива. Имено, дорбредојдени би биле Вашите уредувања за создавање нови статии според зададените стандарди на Википедија со што за кратко време би ја достигнале саканата цел. 20 000 статии ни се неопходни за започнување на Википедија:ВикиПроект Вести и за понатамошна успешна афирмација на македонскиот јазик и македонската Википедија. Се надевам дека активно ќе учествувате во оваа иницијатива и ќе помогнете за достигнување на посакуваните цели,

      Поздрав и успешна работа!

 ОкВи благодариме за Вашите придонеси во остварувањето на целите на иницијативата.

НБРМ18:33, 16 септември 2008 (UTC)

Simbolot уреди

Пишував во разоговорот. Нека се стави ѕвездата. Р.С. не ми имаш одговорено на англиската ;). Балканец What man, what? 01:38, 17 септември 2008 (UTC)

Sory, ke probam da najdam eden tip za da go sredi toa, oficialno jaz znam samo za dialekti spored slovenskite pokrajini, a ne tolku nogu kolku gi ima vo toj artikal. Poz--Makedonij (разговор) 14:17, 17 септември 2008 (UTC)

Здраво! За коjа категориjа зборуваш? Поздрав! --Стан (разговор) 15:54, 1 октомври 2008 (UTC)

Си личи дека си нов овде. Оваа категориjа автоматски се додаава кога во статиjата има шаблон „факт“ (се бара извор). Кога се наjде изворот коjшто се бара, се брише и шаблонот „факт“. Поздрав! --Стан (разговор) 16:09, 1 октомври 2008 (UTC)
Моментално се бара извор дека "во просек во Бугарија превладува атеизам и има само 800 свештеници". Ова не соодтетства на официалнте извори Попис 2001 - Религиjа, а свештениците се во пати повеке, но незнам колку точно се... за ова го додадов шаблонот. Ако има извор е добро да се види. Ке побарам и jас за свештениците во Бугариjа. Поздрав! --Стан (разговор) 16:20, 1 октомври 2008 (UTC)

Македонци во Бугарија и Албанија уреди

Мило ми е што некој се нафатил да пишува за овие малцински групи, но морам да забележам дека македонскиот ти е на средно ниво, а си напишал на корисничката страница дека зборуваш македонски како мајчин јазик. Како што реков морам да ти забележам на грешките што ги правиш во статиите (воглавно правописни, а и граматички). Сѐ на сѐ, добра работа вршиш тоа беше една моја забелешка.

--79.103.178.95 (разговор) 13:51, 5 октомври 2008 (UTC)

Здраво, критики има секаде,ако се добри, во ред е, но јас думам на друг диалект а не на СКОПСКИ, истотака тестатурата е на латиница за друг јазик па има грешки во буквите Ѕ и З се сменети истотака Б и В. Ако увидеш грешка попреави или одправи ја.:) Истотака би било убаво да се представиш во иднина. Благодарам за критиките и пофалбите. Поздрав. П.С. Мојот мајчин е само Мкедонскиот, и во шаблонот поише зборува а не пишува.--Makedonij (разговор) 14:12, 5 октомври 2008 (UTC)
Извини сега приметив дека не сум бил логиран, моја грешка. А во секој случај јас не пишувам на скопски, туку литературен македонски (инаку во нормалниот живот зборувам на ептен БИТОЛСКИ битолски) :) Немам против тоа што пишуваш со грешки, сепак и јас придонесувам на повеќе википедии чии што јазици не ги зборувам баш најдобро, па сите имаат разбирање, но сепак само сакав да ти ја посочам грешката, се надевам дека не ме сфати погрешно :) Како и да е, само продолжи! Mi dva sva prijatelji! :) Демек учев нешто словенечки ова лето :)

--  гитардемон  14:25, 5 октомври 2008 (UTC)

Те сфаќам, но види го тоа вака: the Macedonians in Albania, или Macedonians in Albania - кое е поточно? А тоа со топките, и двете се точни, само зависи што сакаш да кажеш.

--  гитардемон  14:29, 5 октомври 2008 (UTC)

Имам намера да пишувам за сите македонци по светот, тогај ако се согласуваш, нека биде име на статијата Тхе Мацедонианс а во шаблонот Мацедонианс :)--Makedonij (разговор) 14:39, 5 октомври 2008 (UTC)

Иницијатива за квалитетни статии уреди

Иницијатива
           Здраво, Makedonij/Архива 1!
Сакам да Ви се заблагодарам за досегашната помош во остварувањето на целите на иницијативите на Википедија на македонски јазик. Инцијативата за квалитетни статии има за цел е новиот предизвик, кој бара подобрување на квалитетот на постоечките статии, правејќи ги поверодостојни и обемни за да го привлечат вниманието на читателот. Во функција е и ВикиПроектот Рецензија со рецензијата која овозможува ситни промени во статиите. За повеќе информации видете:Википедија:ВикиПроект Квалитетни статии Се надевам дека активно ќе учествувате во оваа иницијатива и ќе помогнете за достигнување на посакуваните цели,

      Поздрав и успешна работа!

--Kiril Simeonovski (разговор) 01:42, 13 декември 2008 (UTC)

Иницијатива 25.000 уреди

Иницијатива
         Здраво, Makedonij/Архива 1!
Сакам да Ви се заблогадарам за големиот придонес во достигнувањето на бројката од 22 222 статии на Википедија на македонски јазик. Пред нас е нов предизвик, а тоа е постигнувањето на бројката од 25 000 статии. Имено, сакам да Ве повикам во интензивното уредување на нови статии, со што за краток период би ја достигнале и оваа бројка, со што би добиле енциклопедија, која во вистинско светло го афирмира македонскиот јазик. За повеќе информации видете: Википедија:ВикиПроект Нови статии Се надевам дека активно ќе учествувате во оваа иницијатива и ќе помогнете за достигнување на посакуваните цели,

      Поздрав и успешна работа!

--Kiril Simeonovski (разговор) 01:42, 13 декември 2008 (UTC)

Назад на корисничката страница на „Makedonij/Архива 1“.