Разговор:Хари Потер и Одајата на тајните (филм)

Тековни разговори


ВикиПроект Филм
Оваа статија е дел од ВикиПроект Филм, збир на волонтери и ресурси насочени кон зголемување на бројот и квалитетот на енциклопедиските статии на оваа тема. Ако сте заинтересирани за подобрување на овие теми, или сте заинтересирани за повеќе информации, погледнете ја проектната страница.
??? Оваа страница не е оценета според скалата за квалитет на проектот.

Преведување на Dursley. Дрзли-не туку ДарслиУреди

За идно предзнание, се преведува не Дрзли туку Дарсли. --Delix 18:22, 5 август 2008 (UTC)

 Ок Решено! Дарсли не Дрзли! --Макс(разговор) 15:17, 12 септември 2008 (UTC)

Синопсис на филмотУреди

Во секцијата синопсис треба да стои за тоа што се работи филмот дека ако го раскажеме цел, како што си започнал ќе биде се многу долго и читатели нема да сакаат да го читаат. Најубаво е значи вака да направиме: првиот дел нека остане, потоа во многу кратки црти напиши дека Хари е во куќата на Визли и дека го сретнуваат Гилдерој во дијагојналната уличка, а подоцна и за Луциус. Па дека не можат Рон и Хари да влезат во бариерата и веднаш се преминува на скаменувањата и дека Хермиона е жртва и на крај што откриваат за Басиликсот и Мрачната Мирта и одајата на тајните. Тој дел нека биде цел раскажен. И на крајот за Гилдерој дека е преварант. А може и за полисоковната напивка да напишеме позз до Delix. --Макс(разговор) 13:26, 6 август 2008 (UTC)

Зошто се мачев до сега да го пишувам, касно прочитав овде, ај ќе го скратам овие денови --Delix 21:12, 6 август 2008 (UTC)
  • Не е баш скратено но го веќе е напишано, не знам од каде да најдеме податоци повеќе за продукцијата

ПС: како се преведува саундтрак --Delix 07:23, 7 август 2008 (UTC)

Mоже да стои и саундтрак што во превод описно значи музика од филм. Сега заклучи сам ти дека јазикот ни е многу сиромашен, страшно сиромашен, па затоа ќе преведеме како саундтрак, а ако веќе несакаш да стои САУНДТРАК или МУЗИКА ОД ФИЛМ можеш да пишеш ТОНСКИ ЗАПИС. Овие информации 100 % се точни верувај ми!!!

ПС: Остај го делот за продукција на мене, ќе видам што можам да најдам. Од искуство ти кажувам во англиската википедија многу се караат така да бришат голем дел на информации а за да ги најдеш тие информации барај во далечна историја!!! Но сепак остај ми на мене!!!--Макс(разговор) 09:19, 9 август 2008 (UTC)

brest-bot проверка на правописУреди

  • Промена на зборови од типот сеуште во сѐ уште , одделни зборови сѐ, уште, е акцентирано.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 18:39, 28 јули 2009 (UTC), управуван од Brest.

brest-bot проверка на правописУреди

Промена на зборови од типот се додека во сè додека , е со надреден знак.

  • Наводи наместо Референци, англизам.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 16:28, 3 јуни 2010 (CEST), управуван од Brest.

brest-bot проверка на правописУреди

  • видеоигри наместо видео игри, одделни зборови.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 21:47, 11 август 2010 (CEST), управуван од Brest.

Назад на страницата „Хари Потер и Одајата на тајните (филм)“.