Проколнатимакедонски филм снимен во 1994 година во режија на Младен Крстевски, кој е автор и на сценариото. Главните улоги ги играат: Младен Крстевски, Весна Димитровска, Јосиф Јосифовски, Благоја Спиркоски-Џумерко, Јордан Витанов и Кирил Гравчев.

„Проколнати“
РежисерМладен Крстевски
ПродуцентМладен Крстевски
Главни улогиМладен Крстевски
Јосиф Јосифовски
Весна Димитровска
Благоја Спиркоски-Џумерко
Александар Ѓорѓиев
Кирил Гравчев
Љубе Терзијев
Најдо Тодески
Премиера1994
ЗемјаМакедонија Македонија

Улоги

уреди
Глумец Улога
Младен Крстевски Калински
Јосиф Јосифовски Стариот
Весна Димитровска Даскалица
Јордан Витанов Војвода
Митко Апостоловски Илија
Благоја Спиркоски-Џумерко Арслан
Кирил Гравчев Клисарот
Љубе Терзијев Аргир
Александар Ѓорѓиев Началникот
Најдо Тодески Кољо
Ристо Мајсторов Отправникот
Стојан Арев Затвореник
Дарко Кириќ Детето

Надворешни врски

уреди