Нино Величковски

Нино Величковски (2 мај 1954, Куманово) – македонски пејач на народна музика.

Нино Величковски
[[Image:
Нино Величковски (2).jpg
|220px|]]
Основни податоци
Роден(а)2 мај 1954, Куманово
Жанр(ови)народна музика
Занимање/њапејач
Нино Величковски на Тамбурашки фестивал (2019 година - Куманово)

КариераУреди

Величковски е македонски пејач на народна музика кој е надалеку познат по звукот на тамбурата кој го следи целиот свој живот.

Организатор е на Меѓународен тамбурашки фестивал во Куманово, каде настапува низа години. Раководител е на Фондација за култура и спорт при Општина Куманово.