Месут Јилмаз (турски: Mesut Yılmaz) — турски политичар и премиер на Турција во периодот од 30 јуни 1997 до 11 јануари 1999 година.

Месут Јилмаз
Mesut Yılmaz (1996)
Премиер на Турција
На должноста
30 јуни 1997 – 11 јануари 1999
Претседател Сулејман Демирел
Претходник Неџметин Ербакан
Наследник Булент Еџевит
На должноста
6 март 1996 – 28 јуни 1996
Претседател Сулејман Демирел
Претходник Tansu Çiller
Наследник Неџметин Ербакан
На должноста
23 јуни 1991 – 20 ноември 1991
Претседател Тургут Озал
Претходник Јилдирим Акбулут
Наследник Сулејман Демирел
Лични податоци
Роден(а) 6 ноември 1947
Истанбул, Турција
Националност Турчин
Сопружник берна Јулмаз
Установа Анкарски универзитет
Потпис