Кунтисују

(Пренасочено од Контисују)


Кунтисују бил еден од четирите административни региони на Тавантинсују.

Цивилизација на Инките
Општество
кечуански јазик
Сапа Инка
образование
религија
митологија
архитектура
патен систем
армија
земјоделство
кујна
Историја
Кралство Куско
Тавантинсују
шпанска колонизација


Империја на Инките во Јужна Америка. Кунтисују е претставен во портокалова боја.

ПоврзаноУреди