Климе Крстанов Кордоски (10 февруари 1913 во Елшани, Охридско, Македонија15 ноември 1945 во Зајас, Кичевско, Македонија) — македонски партизан, борец за слобода на Македонија и учесник во НОВ.[1]

Климе Кордоски
Роден 10 февруари 1913
Елшани, Македонија
Починал 1 август 1944
Зајас, Македонија

Животопис

уреди

Доброволно стапува во НОВ на 1 август 1944 год. Како припадник на Петнаесеттата македонска ударна бригада, загинува во борбите со албанските балисти кај селото Зајас, на 15 ноември 1944 година. [1]

Наводи

уреди
  1. 1,0 1,1 Мишо Јузмески: „Елшани - живот меѓу каменот и водата“, Елшани 2009