Категорија:Форми на владеење

Државни уредувања

Дел од темата Политика

Непосредна демократија
Претставничка демократија
Апсолутна монархија
Уставна монархија
Мешовито управување
Уставна република
Парламентарна република
Социјалистичка република
Капиталистичка република
Портал Политика · уреди
Главната статија за оваа категорија е Форми на владеење.

Видете уште:

Оваа категорија засега не содржи страници или податотеки.