Ел Салвадор на Олимписките игри

Ел Салвадор првпат настапил на Олимписките игри во 1968 година и оттогаш учествувале на сите игри освен на Летните олимписки игри во 1976 и Летните олимписки игри во 1980 година кога истите ги бојкотирале.

Ел Салвадор на Олимписките игри

Знаме на Ел Салвадор
МОК-код  ESA
НОК Олимписки комитет на Ел Салвадор
COES-врска (шпански)
Олимписка историја
Летни олимпијади
1968 • 1972 • 1976 • 1980 • 1984 • 1988 • 1992 • 1996 • 2000 • 2004 • 2008 • 2012

Ел Салвадор никогаш не настапил на Зимските олимписките игри. Спортистите на Олимписките игри немаат освоено медали.

Националниот олимписки комитет на Ел Салвадор бил основан во 1949 година и бил признаен во 1962 година.

МедалиУреди

ЛОИУреди

Освоени медали на ЛОИ  
Место   Злато   Сребро   Бронза Вкупно
Мексико Сити 0 0 0 0
Минхен 0 0 0 0
Монтреал Ел Салвадор не учествувал
Москва Ел Салвадор не учествувал
Лос Анџелес 0 0 0 0
Сеул 0 0 0 0
Барселона 0 0 0 0
Атланта 0 0 0 0
Сиднеј 0 0 0 0
Атина 0 0 0 0
Пекинг 0 0 0 0
Лондон 0 0 0 0
Вкупно 0 0 0 0