Отвори го главното мени

Евгениј Максимович Примаков (Евгений Максимович Примаков) (роден 29 октомври 1929) е руски економист и дипломат. Роден е во Киев, Украина а израснал во Тбилиси, Грузија. Бил премиер на Руската Федерација во периодот од 11 септември 1998 до 12 мај 1999.

E Primakov 03.jpg
Роден Евгениј Максимович Примаков
29 октомври 1929
Киев, Украина

Во ноември 2004 бил сведок на одбраната на судењето на Слободан Милошевиќ.

Надворешни врскиУреди