Владимир Џабирски

Владимир Џабирски — македонски универзитетски професор и политичар, министер за земјоделство, шумарство и водостопанство од 30 ноември 1998 до 28 декември 1999 и министер за животна средина и просторно планирање од 19 мај 2001 до 1 ноември 2002 година.

Владимир Џабирски
Министер за земјоделство, шумарство и водостопанство
На должноста
30 ноември мај 1998 – 28 декември 1999
Премиер Љубчо Георгиевски
Претходник Киро Докузовски
Наследник Марјан Ѓорчев
Министер за животна средина и просторно планирање
На должноста
19 мај 2001 – 1 ноември 2002
Премиер Љубчо Георгиевски
Претходник Марјан Додовски
Наследник Љубомир Јанев
Лични податоци
Роден(а) 18 јуни 1956
Занимање
Професија земјоделски инженер

Животопис

уреди

Роден е на 18 јуни 1956 година. Во 1980 година дипломирал на Универзитетот во Скопје. Од 1981 година работел на Земјоделскиот факултет на истиот универзитет. Помеѓу 1998 и 1999 година бил министер за земјоделство, шумарство и водостопанство, а од 2001 до 2002 година министер за животна средина и просторно планирање[1].

Наводи

уреди
Претходник
Киро Докузовски
Министер за земјоделство, шумарство и водостопанство на Република Македонија
30 ноември мај 199828 декември 1999
Наследник
Марјан Ѓорчев
Претходник
Тони Поповски
Министер за животна средина и просторно планирање на Република Македонија
20 декември 199429 мај 1997
Наследник
Љубомир Јанев