Википедија:Уредувачки натпревари 2019/Статистика

Во текот на 2019 година биле одржани уредувачки натпревари на следните теми:

  1. Википедија:Уредувачки натпревар/СИЕ Пролет 2019.
  2. Википедија:Уредувачки натпревар/Држави во светот.
  3. Википедија:Уредувачки натпревар/Автомобили.
  4. Википедија:Уредувачки натпревар/Ракомет.

Учесници уреди

Број Маратон Учесници
1. СИЕ Пролет 2019 Тиверополник, Uvtarex, Bjankuloski06, P.Nedelkovski, Chnitke, B.cvetkova02, PowerBUL, Kiril Simeonovski (Ж), Ehrlich91 (Ж), Македонец (Ж)
2. Држави во светот Damjan Kirovski, Тиверополник, P.Nedelkovski, Chnitke, Kiril Simeonovski (Ж), Ehrlich91 (Ж), Македонец (Ж)
3. Автомобили Тиверополник, P.Nedelkovski, BlueEagle1, Kiril Simeonovski (Ж), Ehrlich91 (Ж), Македонец (Ж)
4. Ракомет Dandarmkd, Тиверополник, Carshalton, P.Nedelkovski, Kalan Wiki, ErinaNajdovska84, Kiril Simeonovski (Ж), Ehrlich91 (Ж), Инокентиј (Ж)
  • (Ж) — член на жири-комисија

Статистики уреди

Мерка Опис Натпревар Резултат
Создадени статии вкупен број на создадени статии на Википедија СИЕ Пролет 2019 161
Држави во светот 0
Автомобили 57
Ракомет 217
Вкупно 435
Подобрени статии вкупен број на подобрени постоечки статии на Википедија СИЕ Пролет 2019 1
Држави во светот 51
Автомобили 0
Ракомет 66
Вкупно 118
Вклученост на заедницата вкупен број на различни учесници на натпреварите Вкупно 17

Поврзано уреди