Борис Писториус

Борис Писториус (германски: Boris Pistorius; 14 март 1960 во Оснабрик) — германски правник и политичар од Социјалдемократската партија на Германија кој е сојузен министер за одбрана од 19 јануари 2023 година, а претходно бил и покраински министер за внатрешни работи и спорт на Долна Саксонија од 19 февруари 2013 до 18 јануари 2023 година.

Борис Писториус