Јамајка на Олимписките игри

Јамајка првпат настапил на Олимписките игри во 1948 година и оттогаш учествувалa на сите натпреварувања.

Јамајка на Олимписките игри

Знаме на Јамајка
МОК-код  JAM
НОК Олимписка асоцијација на Јамајка
JOA-врска
Олимписка историја
Летни олимпијади
1948 • 1952 • 1956 • 1960* • 1964 • 1968 • 1972 • 1976 • 1980 • 1984 • 1988 • 1992 • 1996 • 2000 • 2004 • 2008 • 2012 • 2016

*Како дел од Британска Западна Индија

Зимски олимпијади
1988 • 1992 • 1994 • 1998 • 2002 • 2006 • 2010 • 2014 •

Јамајка на Зимските олимписките игри за првпат настапила во 1988 година и оттогаш ги проуштила само Зимските олимписки игри во Торино во 2006 година. Спортистите на Јамајка на Олимписките игри имаат освоено 68 медали, од кои 17 златни.

Националниот олимписки комитет на Јамајка бил основан во 1936 година и бил признаен во 1936 година.

Освоени медали на ЛОИ  
Место   Злато   Сребро   Бронза Вкупно
Лондон 1 2 0 3
Хелсинки 2 3 0 5
Мелбурн и Стокхолм 0 0 0 0
Рим Како дел од екипата на Западна Индиска Федерација
Токио 0 0 0 0
Мексико Сити 0 1 0 1
Минхен 0 0 1 1
Монтреал 1 1 0 2
Москва 0 0 3 3
Лос Анџелес 0 1 2 3
Сеул 0 2 0 2
Барселона 0 3 1 4
Атланта 1 3 2 6
Сиднеј 0 4 3 7
Атина 2 1 2 5
Пекинг 6 3 2 11
Лондон 4 4 4 12
Вкупно 17 30 20 67
Освоени медали на ЗОИ  
Место   Злато   Сребро   Бронза Вкупно
Калгари 0 0 0 0
Албервил 0 0 0 0
Лилехамер 0 0 0 0
Нагано 0 0 0 0
Солт Лејк Сити 0 0 0 0
Торино Јамајка не учествувала
Ванкувер 0 0 0 0
Сочи 0 0 0 0
Вкупно 0 0 0 0