Second Toughest in the Infants

албум на Underworld

Second Toughest in the Infants е албум на Underworld од 1996 година.

без наслов

Овој албум е првиот албум на Underworld што може да се класифицира како прогресив хаус, односно мешавина од техно, прогресив рок, како и некои други влијанија.

Наслов

уреди

Необичното име на албумот („Втор најдобар меѓу бебињата“) доаѓа од еден коментар на шест-годишниот внук на Рик Смит, Сајмон Просер, кога го прашале како е на школо. „Бебињата“ се однесува на градинка за деца од четири до седум години во Велика Британија.

Песни

уреди

Сите песни се од Дарен Емерсон, Карл Хајд и Рик Смит, освен ако нема забелешка.

 1. Juanita : Kiteless : To Dream of Love“ – 16:36
 2. „Banstyle / Sappy's Curry“ – 15:22
 3. „Confusion the Waitress“ – 6:47
 4. „Rowla“ – 6:31
 5. Pearl's Girl“ – 9:36
 6. „Air Towel“ – 7:37
 7. „Blueski“ – 2:55
 8. „Stagger“ – 7:37

Бонус диск

уреди

По издавањето на „Born Slippy .NUXX“ како сингл, албумот излегол повторно со второ ЦД:

 1. „Born Slippy .NUXX“ – 11:40
 2. „Rez“ – 9:55 (Хајд/Смит)
 3. „Cherry Pie“ – 8:25
 4. „Pearls Girl (Carp Dreams Mix)“ – 10:06