351 Ирса — вообичаен астероид од главниот појас .

351 Ирса
Тридимензионален приказ на 351 Ирса заснован на светлинската крива.
Откривање
ОткривачМакс Волф
Откриено16 декември 1892
Ознаки
Наречена по
Ирса
1892 V
Главен појас
Орбитални особености
Епоха 30 јануари 2005 (ЈД 2453400.5)
Афел478,281 Gm (3,197 ае)
Перихел348,546 Gm (2,33 ае)
413,413 Gm (2,763 ае)
Занесеност0,157
1677,95 ден (4,59 a)
17,92 km/s
99,5°
Наклон9,195°
99,451°
31,748°
Физички особености
Димензии40,0 km
Масанепозната
Средна густина
непозната
непозната
непозната
непозната
Албедонепознато
Температуранепозната
Спектрален тип
непознат
8,98

Бил откриен од страна на Макс Волф на 16 декември 1892 година во Хајделберг.