Танкреди Пазеро

Танкреди Пазеро (итал. Tancredi Pasero), (Торино, 11 јануари 1893 - 20 февруари 1983 Милано) бил еден од најголемите италијански оперски пејачи-басисти.

Танкреди Пазеро