Список на државни водачи во 2008 година

список на статии на Викимедија

Ова е список на државни водачи, премиери, и други водачи во 2008 година. Долу се наведени сите водачи во државите во светот, распоредени по држави во 2008.

Европа

уреди

Азија

уреди
 
Махмуд Ахмадинежад, претседател на Иран

Африка

уреди

Јужна Америка

уреди

Северна Америка

уреди

Австралија со Океанија

уреди