Список на државни водачи во 2005 година

список на статии на Викимедија

Ова е список на државни водачи, премиери, и други водачи во 2005 година. Долу се наведени сите водачи во државите во светот, распоредени по држави во 2005.

Европа уреди

Азија уреди

Африка уреди

Јужна Америка уреди

Северна Америка уреди

Австралија со Океанија уреди