Список на државни водачи во 2004 година

список на статии на Викимедија

Ова е список на државни водачи, премиери, и други водачи во 2004 година. Долу се наведени сите водачи во државите во светот, распоредени по држави во 2004.

Европа уреди

Азија уреди

 
Башар ал Асад, претседател на Сирија

Африка уреди

Јужна Америка уреди

Северна Америка уреди

Австралија со Океанија уреди