Список на државни водачи во 2002 година

список на статии на Викимедија

Ова е список на државни водачи, премиери, и други водачи во 2002 година. Ова е список на водачи во државите во светот, распоредени по држави во 2002.

ЕвропаУреди

АзијаУреди

АфрикаУреди

Јужна АмерикаУреди

Северна АмерикаУреди

 
Фидел Кастро, претседател на Куба

Австралија со ОкеанијаУреди