Џорџ Буш (појаснување)

појаснителна страница
(Пренасочено од Џорџ Буш)

Џорџ Буш може да се однесува на:

  • Џорџ В. Буш (роден 1946), 43. претседател на Соединетите Американски Држави и син на Џорџ Х. В. Буш
  • Џорџ Х. В. Буш (1924-2018), 41. претседател на Соединетите Американски Држави и татко на Џорџ В. Буш
  • Џорџ П. Буш (роден 1976), син на гувернерот на Флорида, Џеб Буш, правнук на Џорџ Х. В. Буш, и внук на Џорџ В. Буш
  • Џорџ Вашингтон Буш (1779-1863), првиот црн основач на она што денес е државата Вашингтон