Слободан Степановски

Слободан Степановскимакедонски театарски, филмски и телевизиски глумец.

Слободан Степановски
Роден 1955
Битола
Националност Македонец
Познат по улогите во:
Македонски народни приказни
Година на мајмунот
Чудовиштата во нашиот град
Трето полувреме
Занимање глумец

Филмографија

уреди
Година Филм Улога
1979 Наши години ТВ-серија
1985 Трговецот од Солун ТВ-филм
1987 Ѕвездите од 42-та ТВ-филм
1989 Мугра ТВ-филм
1992 Чудовиштата во нашиот град ТВ-серија Крале Орле
2002 Подгревање на вчерашниот ручек ТВ-филм Следовател
2006 Мост ТВ-филм Трајан
2007-2010 Македонски народни приказни ТВ-серија
2008 Збогум Румелија ТВ-серија
2010 Народни приказни ТВ-серија
2012 Вратите ТВ-филм Работник
2012 Трето полувреме ТВ-филм Мајор
2012 Минатото лето на Балканот ТВ-серија Командирот
2013 Тврдокорни ТВ-серија Гласник
2015 Последниот Македонец ТВ-филм
2018 Година на мајмунот ТВ-филм Работник 2
2022-2023 Бистра вода ТВ-серија

Надворешни врски

уреди


Награди

уреди