„Наши години” — македонска телевизиска серија снимена во 1979 година во продукција на ТВ Скопје.

„Наши години“
РежисерСлободан Унковски
СценаристГоран Стефановски
Главни улогиДиме Илиев
Гоце Тодоровски
Ѓорѓи Тодоровски
Коле Ангеловски
Дарко Дамевски
Илија Џувалековски
Стево Спасовски
Крум Стојанов
МузикаЉупчо Константинов
Влатко Стефановски
КинематографијаМирослав Паланахов
Перо Стојановски
ДистрибутерТВ Скопје
Премиера1979
ЗемјаМакедонија Македонија
ЈазикМакедонски

Епизоди

уреди
Сезона Епизода Наслов Датум
1 1 / 25 ноември 1979
1 2 / 2 декември 1979
1 3 / 9 декември 1979
1 4 / 16 декември 1979
1 5 / 23 декември 1979
1 6 / 30 декември 1979

Улоги

уреди
Година Улога
Диме Илиев Диме (6 еп. 1979)
Гоце Тодоровски Чуне (6 еп. 1979)
Ѓорѓи Тодоровски Ико (5 еп. 1979)
Коле Ангеловски Фискултурничарот (5 еп. 1979)
Дарко Дамевски Мајстор Атанас (5 еп. 1979)
Илија Џувалековски Боро (5 еп. 1979)
Љупчо Петрушевски Агентот Зујик (5 еп. 1979)
Јоана Поповска Евда (5 еп. 1979)
Емил Рубен Миљковиќ (5 еп. 1979)
Душица Стојановска Ленче (5 еп. 1979)
Соња Куновска Менка (4 еп. 1979)
Ацо Стефановски Шефот на полицијата (4 еп. 1979)
Крум Стојанов Мајстор Ѓоре (4 еп. 1979)
Владимир Светиев Наум (4 еп. 1979)
Марин Бабиќ Миле (3 еп. 1979)
Методија Марковски (3 еп. 1979)
Димче Мешковски Јане (3 еп. 1979)
Ванчо Петрушевски Машиновозачот (3 еп. 1979)
Стево Спасовски Тане (3 еп. 1979)

Останати улоги  ▼

Глумец Улога
Слободан Степановски (3 еп. 1979)
Лилјана Велјанова Деса (3 еп. 1979)
Димитар Зози Гиге (3 еп. 1979)
Дане Кузмановски Диме како дете (2 еп. 1979)
Горан Михајловски Чуне како дете (2 еп. 1979)
Владо Атанасовски Ико како дете (2 еп. 1979)
Данило Кнежевски (2 еп. 1979)
Шенка Колозова (2 еп. 1979)
Димитар Костов Таткото на Ико (2 еп. 1979)
Николче Младенов (2 еп. 1979)
Слаѓана Нешиќ Цеце (2 еп. 1979)
Роза Петровска Ленче како дете (2 еп. 1979)
Снежана Петровска Менка како дете (2 еп. 1979)
Станко Стоилков (2 еп. 1979)
Зоран Василевски Миљковик како млад (2 еп. 1979)
Владо Вуковиќ (2 еп. 1979)
Иванка Зенделска (2 еп. 1979)
Викторија Анѓушева (1 еп. 1979)
Васо Ангелов (1 еп. 1979)
Митко Апостоловски (1 еп. 1979)
Мехди Бајрактари Жандарот (1 еп. 1979)
Драган Бошевски (1 еп. 1979)
Ратка Чоревска (1 еп. 1979)
Благоја Црвенков (1 еп. 1979)
Александар Ѓорѓиев (1 еп. 1979)
Софија Гогова Леа Штајн (1 еп. 1979)
Мите Грозданов Ќуран (1 еп. 1979)
Видосава Грубач (1 еп. 1979)
Јон Исаја (1 еп. 1979)
Трајче Иваноски Железничарот (1 еп. 1979)
Лидија Иваноска (1 еп. 1979)
Вера Каевиќ Ристевска Мајката на Чуне (1 еп. 1979)
Тома Киров (1 еп. 1979)
Таше Кочовски Полицаецот (1 еп. 1979)
Рампо Конески (1 еп. 1979)
Душко Костовски Наредникот (1 еп. 1979)
Илија Милчин Полковникот (1 еп. 1979)
Петар Мирчевски Васил Струмичанецот (1 еп. 1979)
Анастас Миша (1 еп. 1979)
Томе Моловски (1 еп. 1979)
Тодор Николовски Старецот (1 еп. 1979)
Живко Пешевски (1 еп. 1979)
Киро Попов (1 еп. 1979)
Кирил Ристоски Капетанот Лопата (1 еп. 1979)
Божо Софрониевски (1 еп. 1979)
Петар Стојковски (1 еп. 1979)
Илија Струмениковски (1 еп. 1979)
Славчо Тасевски (1 еп. 1979)
Љубиша Трајковски (1 еп. 1979)
Ратко Трајковски (1 еп. 1979)
Мајда Тушар Босилка (1 еп. 1979)
Кица Ивковска-Велјановска (1 еп. 1979)

Комплетна ТВ-екипа ▼

Режисер Слободан Унковски (6 еп. 1979)
Сценарист Горан Стефановски (6 еп. 1979)
Композитор Љупчо Константинов (6 еп. 1979)
Влатко Стефановски (6 еп. 1979)
Директор на фотографија Мирослав Паланахов (6 еп. 1979)
Перо Стојановски (6 еп. 1979)
Сценограф Менде Ивановски (6 еп. 1979)
Костимограф Душко Стојановски (6 еп. 1979)
Помошник на режија Мира Ољењи помошник режисер (6 еп. 1979)
Аљоша Симјановски помошник режисер (6 еп. 1979)
Специјални ефекти Петар Живковиќ пиротехничар (6 еп. 1979)

Надворешни врски

уреди