Сем Прести (англиски: Sam Presti) (роден 1977 во Конкорд, Масачусетс) e Американски кошаркарски менаџер, моментално со Сиетл Суперсоникс, од 7 јуни, 2007. Претходно, тој беше заменик менаџер, од само 30 години, на Сан Антонио Спарс. Тој е акредитиран со драфтовањето на францускиот бек Тони Паркер. Тој заврши факултет во 2000, на Емерсон Колеџ во Бостон.