Сања Арсовска

македонска глумица

Сања Арсовска (Штип, 1986) — македонска театарскa, филмскa и телевизискa глумица. Димпломирала на Факултетот за драмски уметности во Скопје, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“, во класата на Проф. Владимир Милчин. Вработена е во Драмски театар - Скопје. Има приближно 10 години искуство со театар.

Сања Арсовска
Родена 1986
Штип
Занимање глумица

Театарографија уреди

 • „Бегалка” улога: Ленче режија: Дејан Пројковски продукција: Народен театар - Штип
 • „Поблиску” улога: Алис режија: Јован Ристовски продукција: Народен театар - Штип
 • „Сон на летната ноќ” улога: Хермија режија: Коле Ангеловски продукција: НУ Драмски театар - Скопје
 • „Што виде батлерот”-улога: Џералдин Баркли режија: Синиша Ефтимов продукција: Народен театар - Штип,
 • „Нажалена фамилија” улога: Даница режија: Љупчо Ѓоргиевски продукција: Народен театар - Штип
 • „Р” улога: Маргарита Ветерова режија: Дејан Пројковски продукција: Градски театар - Скопје
 • „Делови” -танцов перформанс улога: (претставата без подела по ликови)режија: Рисима Рисимкин независна продукција
 • „Дона Жуана” улога: Зганарела режија: Патрик Вершурен продукција: Градски театар - Скопје
 • „Вртелешка”- дипломска претстава улога: проститутката режија: Владимир Милчин продукција: Факултет за драмски уметности
 • „Печалбари” улога: Симка режија: Дејан Пројковски продукција: НУ Театар Куманово
 • „Дон Жуан” улога: Зганарел режија: Александар Поповски независна продукција
 • „Ив Рајман” ( Eve Ryman) улога: убавина, ангел, пријателство режија: Џенис Дан продукција: Меркјури театар Колчестер
 • „Кара Дончо” улога: Ружа режија: Младен Крстевски продукција: Народен театар - Штип
 • „Парите се отепувачка” улога: (претставата без подела по ликови) режија: Александар Ивановски продукција: Народен театар – Штип
 • „Фирма” улога: Патриција режија: Нела Витошевиќ продукција: Вондерленд театар - Скопје
 • „Изгубени Германци” улога: Радио Белград режија: Слободан Унковски Продукција: МНТ - Скопје
 • „Кавкаски круг со креда” улога: Груша режија: Златко Славенски продукција: Драмски театар - Скопје
 • „Огнени јазици” улога: Хилда режија: Слободан Унковски Продукција: Драмски театар - Скопје

Награди уреди

 • Најдобар млад глумец - национален театарски фестивал „Војдан Чернодрински” 2008 година - за улогата на „Ленче” во претставата „Бегалка” на Дејан Пројковски.

Филмографија уреди

режија: Дарко Митревски година 2012

улога: Толкана режија: Александар Поповски година 2013

Телевизиски серии

режија: Игор Иванов-Изи, година 2015

Надворешни врски уреди