Регионален пат 1204

регионален пат во Македонија

Регионален пат 1204 (ознака: Р1204) — регионален пат во Македонија, со насока на движење север-југ. Има вкупна должина од 74,1 километар и 9 делници. Патот започнува во Куманово и се движи на југ кон штипското село Софилари.[1]

Регионален пат 1204 shield

Регионален пат 1204
Карта
Протегање на регионалниот пат
Информации за правецот
Должина:74,1 км
Поважни клучки
Од:Куманово
До:Софилари
Местоположба
Општини:Куманово, Свети Николе, Штип
Патна мрежа
Патишта во Македонија

Делници

уреди

Регионалниот пат 1204 според Јавното претпријатие за државни патишта има вкупно 9 различни делници.

Протегање на регионалниот пат
Делница Почеток Крај Потег (км)
врска со   0,0
0782 Клучка Карпош 0,0 - 0,5
1302 Долно Коњаре (Карпош) Доброшане 0,5 - 5,1
1303 Доброшане Павлешенци 5,1 - 27,6
1304 Павлешенци Свети Николе 27,6 - 42,0
1305 Свети Николе Овче Поле 42,0 - 52,5
врска со   52,5
1306 Кадрифаково (Овче Поле) Штип (клучка) 52,5 - 65,3
1307 Штип (клучка) Штип (кружен тек) 65,3 - 67,0
1308 Штип (кружен тек) Штип (Софилари) 67,0 - 68,4
1300 Штип (Софилари) Софилари (Ложиште) 68,4 - 74,1
врска со   74,1

Поврзано

уреди

Наводи

уреди
  1. „ПАТНА МРЕЖА | Јавно претпријатие за државни патишта“. www.roads.org.mk. Посетено на 2021-01-03.

Надворешни врски

уреди