Пробштај (германски: Probstei) — општинска заедница во округот Плен, во Шлезвиг-Холштајн, Германија. Седиште на општинската заедница е Шенберг.

Знаме на Пробштај

Општинската заедница Пробштај се состои од следниве општини:

 1. Барсбек
 2. Бендфелд
 3. Бродерсдорф
 4. Фарен
 5. Фифберген
 6. Хендорф
 7. Кен
 8. Крокау
 9. Крумбек
 10. Лабо
 1. Лутербек
 2. Пасаде
 3. Прасдорф
 4. Пробштајерхаген
 5. Шенберг
 6. Штакендорф
 7. Штајн
 8. Штолтенберг
 9. Вендторф
 10. Виш