Предлошка:Категорија за корисници

Оваа категорија содржи кориснички страници на уредници на Википедија. Се претполага дека тие се заинтересирани во соработка за статии поврзани со оваа тема.

За да ја додадете вашата корисничка страница во оваа категорија, ископирајте го и вметнете го следниов код (не го менувајте BASEPAGENAME):

[[Категорија:Категорија за корисници|{{subst:BASEPAGENAME}}]]
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]
Оваа предложна документација е превметната од Предлошка:Категорија за корисници/doc [уреди]

{{Категорија за корисници|description|userbox|userbox2|userbox3|userbox 4}}

description (задолжително)
Почнува со глагол по автоматскиот вовед „Оваа категорија содржи кориснички страници на уредници на Википедија...“.
userbox, userbox2, userbox3, userbox4 (изборни)
Локацијата на корисничката кутија.

Пример уреди

{{Категорија за корисници|се интересираат за [[Историја на македонскиот народ|историјата на Македонија]]|Корисник Историја на Македонија}}

во Категорија:Корисник Историја на Македонија

Други предлошки за категории уреди

За именски простори

Одржување