Предлошка:Категорија за корисници/doc

  1. REDIRECT Шаблон:Шаблонски документ гледан директно

{{Категорија за корисници|description|userbox|userbox2|userbox3|userbox 4}}

description (задолжително)
Почнува со глагол по автоматскиот вовед „Оваа категорија содржи кориснички страници на уредници на Википедија...“.
userbox, userbox2, userbox3, userbox4 (изборни)
Локацијата на корисничката кутија.

ПримерУреди

{{Категорија за корисници|се интересираат за [[Историја на македонскиот народ|историјата на Македонија]]|Корисник Историја на Македонија}}

во Категорија:Корисник Историја на Македонија

Други предлошки за категорииУреди

За именски простори

Одржување