Предлошка:Категорија за никулци

(Пренасочено од Предлошка:КатНик)
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]
Оваа предложна документација е превметната од Предлошка:Категорија за никулци/doc [уреди]

Намена уреди

Предлошкава се додава исклучиво на врвот на категории за никулци, за да појасни некои работи во врска со категоријата.

Користење уреди

{{Категорија за никулци
| статија = 
| новникулец = 
| старникулец = 
| категорија = 
| родителска = 
}}

Параметри уреди

Задолжителни
  • {{{статија}}} — Овде напишете со што се поврзани никулците што спаѓаат во категоријата.
Изборни

Не треба да се користат загради ( [[, ]], {{, }} ) или „именски простор“ (Предлошка:, Категорија:), туку само името на предлошката или категоријата.

  • {{{новникулец}}} — називот на предлошката што треба да се користи за да се додаде некоја статија во категоријата.
  • {{{старникулец}}} — називот на поопштата предлошка што не треба да се користи, односно што дотогаш се користел.
  • {{{категорија}}} — називот на родителската категорија. Категоријата за никулци се додава во родителската категорија.
  • {{{ВикиПроект}}} — само името на Википроектот (ВикиПроект Име)

Пример уреди

{{Категорија за никулци
| статија = човековата [[анатомија]]
| новникулец = анатомија-никулец
| старникулец = медицина-никулец
| категорија = Никулци за медицина
| ВикиПроект = Медицина
}}

Ова ќе се прикаже вака:


За вистински примери за користењето на оваа предлошка, погледнете во „Што води овде?“.


Белешка: Со додавањето на оваа предлошка, категоријата со никулци задолжително се додава во Категорија:Категории за никулци.

Други предлошки за категории уреди

За именски простори

Одржување