Предлошка:Родителска категорија за Википедија

Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

КористењеУреди

Означувајте ги Википедиините родителски категории со {{Родителска категорија за Википедија}} за да ги информирате уредниците дека тие треба да останат релативно празни.

Оваа предлошка треба да се става најгоре во категориите коишто се наменети за одржување или за административни потребни, но не се дел од самата енциклопедија, како на пример Категорија:Википедија:Администрација.

Видете уште:

Други предлошки за категорииУреди

За именски простори

Одржување