Отвори го главното мени

Паша е турска воена титула со ранг на генерал.

Пашата како тема во народната поезијаУреди

НаводиУреди

  1. Хајдуци. Београд: Народна књига, 1965, стр. 25-30.
  2. Хајдуци. Београд: Народна књига, 1965, стр. 122-124.
  3. Macedonian Folklore Classics, Aleksandar Sarievski. Macedonian Radio and Television.