Пакистан на Олимписките игри

Пакистан првпат настапил на Олимписките игри во 1948 година и оттогаш учествувал на сите игри освен на Летните олимписки игри во 1980 година кога истите ги бојкотирале.

Пакистан на Олимписките игри

Знаме на Пакистан
МОК-код  PAK
НОК Олимписки комитет на Пакистан (POA)
Олимписка историја
Летни олимпијади
1948 • 1952 • 1956 • 1960 • 1964 • 1968 • 1972 • 1976 • 1980 • 1984 • 1988 • 1992 • 1996 • 2000 • 2004 • 2008 • 2012
Зимски олимпијади
2010

На Зимските олимписки игри Пакистан дебитирал во 2010 во Ванкувер.

Спортистите на Пакистан на Олимписките игри досега имаат освоено 10 медали од кои 3 златни.

Националниот олимписки комитет на Пакистан бил основан во 1948 година и бил признаен во 1948 година.

ЛОИУреди

Освоени медали на ЛОИ  
Место   Злато   Сребро   Бронза Вкупно
Лондон 0 0 0 0
Хелсинки 0 0 0 0
Мелбурн и Стокхолм 0 1 0 1
Рим 1 0 1 2
Токио 0 1 0 1
Мексико Сити 1 0 0 1
Минхен 0 1 0 1
Монтреал 0 0 1 1
Москва Пакистан не учествувал
Лос Анџелес 1 0 0 1
Сеул 0 0 1 1
Барселона 0 0 1 1
Атланта 0 0 0 0
Сиднеј 0 0 0 0
Атина 0 0 0 0
Пекинг 0 0 0 0
Лондон
Вкупно 3 3 4 10