Ветришта на Средоземјето

Оштро — тип на ветар кој дува на Јадранот. Дува од југ. Краткотраен е и има слаб интензитет.

ПоврзаноУреди

ЛитератураУреди

  • Дуциќ, Владан и Анѓелковиќ, Горан (2007): Климатологија - практикум, Географски факултет, Белград