Општински фудбалски лиги на Македонија 2010/2011

Општинските фудбалски лиги на Македонија 2010/2011 - 19. издание на Општинските фудбалски лиги на Македонија.

Општински македонски фудбалски лиги
Сезона2010/2011
2009/10

Регион СеверУреди

ОФЛ Гази БабаУреди

Мес Екипа Одиг. П Н З Г.Д. Г.П. Г.Р. Бод. Напредување или испаѓање
1 Дељадровци 2010 (C) 26 21 4 1 73 23 +50 67 Пласман во баражот за унапредување
2 Страчинци 26 19 4 3 58 20 +38 61
3 Слога 77 26 17 1 8 64 55 +9 52
4 Гоце Делчев 26 16 3 7 72 27 +45 51
5 Трубарево 26 15 6 5 78 38 +40 51
6 Петровец 26 16 2 8 74 41 +33 50
7 Миладиновци 26 13 0 13 50 49 +1 39
8 Бујковци 26 9 2 15 59 59 0 29
9 Инџиково 26 9 1 16 40 65 −25 28
10 Младост 26 9 0 17 47 72 −25 27
11 Нова Колонија 26 8 1 17 41 69 −28 25
12 Мршевци 26 7 3 16 38 66 −28 24
13 Мралино 26 5 3 18 38 69 −31 18
14 Стајковци 26 2 2 22 30 110 −80 8
Updated to match(es) played on completed. Извор: Makfudbal.com преку web.archive.org
Правила за класификација: 1) Бодови; 2) Бодови од меѓусебните двобои; 3) Гол разлика од меѓусебните двобои; 4) Гол во гости од меѓусебните двобои.
(C) Првак.


ОФЛ Куманово - А лигаУреди

Мес Екипа Одиг. П Н З Г.Д. Г.П. Г.Р. Бод. Напредување или испаѓање
1 ЧСК Четирце[б 1] (C) 14 11 2 1 40 13 +27 35 Пласман во баражот за унапредување и
откажано учество за следна сезона
2 Воиновиќ[б 2] 14 10 1 3 45 14 +31 31
3 Македонија (R) 14 9 2 3 25 18 +7 29 Откажано учество за следна сезона
4 Борец (R) 14 7 3 4 34 20 +14 24
5 Јуниор 14 5 3 6 18 27 −9 18
6 ТСК Табановце (R) 14 3 1 10 15 35 −20 10 Откажано учество за следна сезона
7 Костурник (R) 14 3 0 11 14 36 −22 9 Отпаѓање во Општинската фудбалска Б лига - Куманово
8 Зебарњак 14 1 2 11 10 38 −28 5
Updated to match(es) played on completed. Извор: Makfudbal.com преку web.archive.org
Правила за класификација: 1) Бодови; 2) Бодови од меѓусебните двобои; 3) Гол разлика од меѓусебните двобои; 4) Гол во гости од меѓусебните двобои.
(C) Првак; (R) Отпаднат.
Notes:
  1. ЧСК Четирце подоцна го откажал учеството во А лигата.
  2. Воиновиќ подоцна го откажал учеството во А лигата.


ОФЛ Куманово - Б лигаУреди

Мес Екипа Одиг. П Н З Г.Д. Г.П. Г.Р. Бод. Напредување или испаѓање
1 Режановце (C) 16 13 2 1 65 14 +51 41 Пласман во баражот за унапредување
2 Куманово 16 12 1 3 41 16 +25 37
3 Победа 16 11 0 5 48 21 +27 33
4 Лирија 16 10 0 6 48 28 +20 30
5 Орашац 16 9 1 6 43 37 +6 28
6 Лопате 16 3 5 8 34 52 −18 14
7 Клечевце (P) 16 4 1 11 22 60 −38 13 Пласман во Општинската фудбалска А лига - Куманово
8 Ран Производ 16 2 2 12 24 65 −41 8
9 Слога 16 2 0 14 26 58 −32 6
Updated to match(es) played on completed. Извор: Makfudbal.com преку web.archive.org
Правила за класификација: 1) Бодови; 2) Бодови од меѓусебните двобои; 3) Гол разлика од меѓусебните двобои; 4) Гол во гости од меѓусебните двобои.
(C) Првак; (P) Унапреден.


Регион ЈугозападУреди

ОФЛ ОхридУреди

Мес Екипа Одиг. П Н З Г.Д. Г.П. Г.Р. Бод. Напредување или испаѓање
1 Дебрца (C) 19 16 1 2 68 22 +46 49 Пласман во баражот за унапредување
2 Вулкан Спорт 19 14 1 4 53 28 +25 43
3 Злести 19 13 2 4 63 38 +25 41
4 Стефан Толески 19 12 0 7 57 35 +22 36
5 Рудар 19 11 2 6 58 37 +21 35
6 Мазатар[б 1] (P) 19 11 0 8 54 43 +11 33 Пласман во Третата фудбалска лига на Македонија
7 Воска 19 6 1 12 36 73 −37 19
8 Илинден 19 4 4 11 35 56 −21 16
9 Вапила 19 2 3 14 28 59 −31 9
10 Свети Петар и Павле 19 2 1 16 41 84 −43 7
11 Сатеска[б 2] 10 1 1 8 23 41 −18 1
Updated to match(es) played on completed. Извор: Makfudbal.com преку web.archive.org
Правила за класификација: 1) Бодови; 2) Бодови од меѓусебните двобои; 3) Гол разлика од меѓусебните двобои; 4) Гол во гости од меѓусебните двобои.
(C) Првак; (P) Унапреден.
Notes:
  1. Мазатар бил дополнително и подоцна унапреден.[се бара извор]
  2. На Сатеска му биле одземени три бода. Сатеска се откажал на полусезоната.


Бараж за унапредување (Охрид)Уреди

Победникот од охридскиот бараж обезбедил пласман во баражот за унапредување против победничките екипи од југозападниот регион.

ПолуфиналеУреди
мај 2019
Вулкан Спорт 1–1
(?-? пен.)
Злести
Извештај
  Пенали  
?-?
мај 2019
Дебрца 0–3 Стефан Толески
Извештај
ФиналеУреди
28 мај 2019
Стефан Толески 5–1 Вулкан Спорт
Шапкароски
Г. Медароски
Ј. Медароски
Кочески
Извештај Лолески

Регион ИстокУреди

ОФЛ КочаниУреди

Мес Екипа Одиг. П Н З Г.Д. Г.П. Г.Р. Бод. Напредување или испаѓање
1 Младост (C, P) 14 13 0 1 58 19 +39 39 Пласман во баражот за унапредување
2 АГРОС 14 10 0 4 38 18 +20 30
3 Спанчево 13 8 2 3 24 16 +8 26
4 Сокол 13 6 2 5 39 32 +7 20
5 Кочани 14 5 2 7 31 34 −3 17
6 Бели 13 5 1 7 31 39 −8 16
7 Кучичино 14 2 0 12 14 47 −33 6
8 Прибачево 13 1 1 11 16 46 −30 4
Updated to match(es) played on completed. Извор: Makfudbal.com преку web.archive.org
Правила за класификација: 1) Бодови; 2) Бодови од меѓусебните двобои; 3) Гол разлика од меѓусебните двобои; 4) Гол во гости од меѓусебните двобои.
(C) Првак; (P) Унапреден.


ОФЛ ШтипУреди

Мес Екипа Одиг. П Н З Г.Д. Г.П. Г.Р. Бод. Напредување или испаѓање
1 Три Чешми (C, P) 18 15 2 1 72 23 +49 47 Пласман во баражот за унапредување
2 1 мај 18 12 3 3 64 35 +29 39
3 Сењак 99 18 10 4 4 49 33 +16 34
4 Јуки 18 8 4 6 43 34 +9 28
5 Насеље 18 8 1 9 50 46 +4 25
6 Задругар 18 7 2 9 38 48 −10 23
7 Дузлак 18 6 1 11 48 58 −10 19
8 Дрводекор 18 5 1 12 39 55 −16 16
9 Балкан 18 4 2 12 36 68 −32 14
10 Таринци Мак Месо 18 4 2 12 31 71 −40 14
Updated to match(es) played on completed. Извор: Makfudbal.com преку web.archive.org
Правила за класификација: 1) Бодови; 2) Бодови од меѓусебните двобои; 3) Гол разлика од меѓусебните двобои; 4) Гол во гости од меѓусебните двобои.
(C) Првак; (P) Унапреден.


Регион ЈугУреди

ОФЛ Прилеп - А лигаУреди

Мес Екипа Одиг. П Н З Г.Д. Г.П. Г.Р. Бод. Напредување или испаѓање
1 Динамо (C) 21 15 1 5 51 23 +28 46 Пласман во баражот за унапредување
2 Кадино (P) 21 12 3 6 60 35 +25 39
3 Тополчани 21 13 0 8 50 42 +8 39
4 Кадица 1965 21 12 2 7 57 39 +18 38
5 Тризла 21 11 1 9 54 29 +25 34
6 Обршани 21 8 8 5 51 32 +19 32
7 Пролетер 21 9 5 7 43 39 +4 32
8 Боротино 21 7 4 10 40 57 −17 25
9 Чепигово 21 8 1 12 37 60 −23 25
10 Козара 21 5 3 13 33 62 −29 18
11 Црвена Ѕвезда 21 4 1 16 25 64 −39 13
12 Воѓани[б 1] 11 2 1 8 17 36 −19 7 Откажано учество
Updated to match(es) played on completed. Извор: Makfudbal.com преку web.archive.org (табела), Makfudbal.com преку web.archive.org (резултати)
Правила за класификација: 1) Бодови; 2) Бодови од меѓусебните двобои; 3) Гол разлика од меѓусебните двобои; 4) Гол во гости од меѓусебните двобои.
(C) Првак; (P) Унапреден.
Notes:
  1. Воѓани се откажал на полусезоната.[се бара извор]


Бараж за унапредување (Прилеп)Уреди

Победникот од прилепскиот бараж обезбедил пласман во баражот за унапредување против победничките екипи од јужниот регион.

ПолуфиналеУреди
јуни 2019
Динамо 1–1
(7-6 пен.)
Кадица 1965
Извештај
  Пенали  
7-6
јуни 2019
Кадино 2–1 Тополчани
Извештај
ФиналеУреди
јуни 2019
Динамо 2–6 Кадино
Извештај

ОФЛ Прилеп - Б лигаУреди

Мес Екипа Одиг. П Н З Г.Д. Г.П. Г.Р. Бод. Напредување или испаѓање
1 Братство 07 (C) 20 13 4 3 79 25 +54 43 Пласман во Општинската фудбалска А лига - Прилеп
2 Гарван 20 13 2 5 53 30 +23 41
3 Илинден 20 11 3 6 54 46 +8 36
4 Мукос 20 8 4 8 39 50 −11 28
5 Пелагонија 20 7 5 8 39 38 +1 26
6 Клепач 20 6 1 13 34 67 −33 19
7 Канатларци[б 1] 14 4 2 8 23 26 −3 14
8 Беровци 20 4 1 15 29 68 −39 13
Updated to match(es) played on completed. Извор: Makfudbal.com преку web.archive.org
Правила за класификација: 1) Бодови; 2) Бодови од меѓусебните двобои; 3) Гол разлика од меѓусебните двобои; 4) Гол во гости од меѓусебните двобои.
(C) Првак.
Notes:
  1. Канатларци се откажал после двете третини од сезоната.[се бара извор]


ПоврзаноУреди

Надворешни врскиУреди