ФК Дебрца, познат и како Дебарца - македонски фудбалски клуб од село Белчишта, Општина Дебрца. Клубот се натпреварува во Општинската фудбалска лига - Охрид. Во ФК Дебрца својата кариера ја има почнато познатиот македонски репрезентативец, Данчо Целески.