ФК Илинден (Долнени)

ФК Илинден е формиран на 2 август 2006 година во Долнени, Општина Долнени.Во A-лига на ОФЛ Прилеп сезона 2014/15 на стадионот Под Рудина. Основач и сопственик на страната е Дејан Стеваноски. Амблемот на ФК Илинден е авторско дело на Стеваноски Дејан и секое негово неовластено користење е казниво со закон. Како најголем успех досега се смета освоеното прво место во Б-дивизијата ОФЛ Прилеп во сезоната 2013/14 и обезбеден пласман за натпреварување во А-лигата на ОФЛ Прилеп во сезоната 2014/15.

Членови на управата на ФК Илинден
Претседател:Ацо Алексоски
Тренер:Зоран Сугарески,Дејан Дамески,Игор Сугарески
Благајник:Жика Тренгоски
Членови:Златко Атанасоски,Дејан Стеваноски